Home

Crypto kopen

Crypto training

Avalanche

Solana

Beleggen voor beginners

Alles over het Avalanche netwerk

Avalanche is een blockchain die aan terrein wint in het cryptolandschap. De AVAX is de crypto coin die je als gebruiker nodig hebt om het Avalanche netwerk goed te laten draaien. Wat doet Avalanche precies en wat zijn de grootste pluspunten van het project? Via dit schrijven leggen we het je uit en laten we je kennismaken met de kracht van Avalanche en de AVAX munt. Zodoende beslis jij of Avalanche een blockchain is die je in de gaten moet houden en of de AVAX een coin is welke je in je portfolio wilt hebben. 

Over Avalanche en Ava Labs

Avalanche is ontwikkeld door Ava Labs, een team dat bestaat uit slimme mensen in de cryptowereld. De Ava Labs members zijn wereldwijd bekend om hun werkzaamheden binnen de economie, computer science, het rechtssysteem en hun samenwerking met imposante ondernemingen als Alphabet (Google), NASA en Morgan Stanley. CEO Emin Gün Sirer is de baas, die een doctoraat behaalde in computerwetenschappen en al sinds 2001 professor is in New York. Hij werkte onder meer mee aan het verbeteren van Bitcoins blockchain. CFO (financieel directeur) van Ava Labs is Chris Lavery, die in het verleden veel leiderschapsposities vervuld heeft en binnen Ava Labs bekend staat om zijn focus.

 

Achtergrond Avalanche

Avalanche is een netwerk dat zich van andere blockchains onderscheidt door in principe drie verschillende blockchains te combineren. Op die manier ontstaat het beste van het beste en dat biedt voor veel ontwikkelaars kansen. Door de grootste voordelen van Bitcoin, Polkadot en Ethereum samen te nemen creëerde Ava Labs een uiterst krachtig netwerk waarop transacties razendsnel uit te voeren zijn, de kosten relatief laag te houden zijn en veiligheid zeker is. Elke seconde kunnen via de blockchain van Avalanche 6500 transacties worden gedaan die maximaal 2 seconden per transactie duren. En dat allemaal tegen lage fees. Ook het gebruik van nodes is een groot voordeel. Het immense succes van Avalanche als blockchain bewijst zich door het aantal toenemende projecten die op de blockchain worden gepresenteerd.

AVAX cryptovaluta

Om de blockchain van Avalanche gesmeerd te laten lopen is er uiteraard een cryptomunt ontwikkeld. Binnen de Avalanche blockchain betreft dat de cryptomunt AVAX, welke te koop is via de meest reguliere beurzen. Dat AVAX een mooie investering was is nog altijd terug te zien in de groei die de munt heeft meegemaakt. Maar wie nog twijfelt moet vooral beseffen dat AVAX de sleutel is om deel te nemen aan activiteiten op de Avalanche blockchain. Een veel gehoorde andere manier van deelname aan de AVAX blockchain is door te investeren in node projecten. Hiermee stel je je computer of device beschikbaar om betalingen op het netwerk te beoordelen en door te laten. Je wordt hiervoor beloond in AVAX coins of AVAX gerelateerde munten.

Tot slot

Avalanche is een blockchain die het beste van Ethereum, Bitcoin en Polkadot samenvoegt in een eigen blockchain. Deze blockchain draait volledig op AVAX crypto coin . De AVAX is een goede investering gebleken. De AVAX dient tevens om deel te nemen aan de vele projecten die op Avalanche draaien. Zogenaamde nodes spelen een zeer belangrijke rol bij het gebruik van deze projecten en bieden een mooie kans voor de toekomst.