Home

Crypto kopen

Crypto training

Avalanche

Solana

Beleggen voor beginners

Start vandaag nog als belegger

Beleggen voor beginners leren is een verstandige keuze, waar goed over nagedacht is. Beleggen kan voor beginners behoorlijk complex lijken en veel vragen oproepen. Zodoende schrikt beleggen ook veel mensen af en dat is een gemiste kans, want beleggen op de beurs is helemaal niet ingewikkeld en het hoeft ook weinig risico’s tot gevolg te hebben. Aan de hand van dit artikel leggen we je uit wat beleggen voor beginners precies is en helpen we je stevig om succesvol de eerste stappen te zetten in de wereld van beurzen en beleggen. We beginnen met je te vertellen wat beleggen is, benoemen dan waarom mensen beginnen met beleggen, geliefde manieren van beleggen de risico’s die daarmee gepaard gaan en hopen je via die manier goed te informeren zodat jij ook met enthousiasme met beleggen kunt starten.

Waarom beleggen?

Om wat voor reden zou je starten met beleggen is een belangrijke vraag die je het beste zelf kunt beantwoorden voordat je als beginnende belegger verder kunt. Mensen hebben allerlei redenen om te beginnen. Het kan zijn dat ze geld over hebben en beleggen als voordeel zijn gaan zien, maar voor hetzelfde geld is het zo dat mensen geen genoegen meer wil nemen met de lage rentes op spaarrekeningen. Veel mensen willen beleggen om er aan het einde meer winst mee te behalen en behouden. Wie goed handelt en zich goed inleest kan absoluut winsten boeken op de beurs, bijvoorbeeld door te investeren in fondsen van grote bedrijven. Wat je achterliggende doel ook is, bij elk motief om te beleggen past weer een geheel eigen vorm van beleggen.

Beleggen

Als je met beleggen begint koop je een aandeel van een bedrijf of een fonds. Je koopt dan voor een stukje vermogen een stukje van een bedrijf of bedrijfstak en vervolgens is het de hoop dat de koers gaat stijgen. Wanneer de koers omhoog is gegaan, heeft dat direct effect op jouw investering. Maar gaat de koers omlaag, dan gebeurt dat ook met je geïnvesteerde geld. Dit zal je vanzelf aan gaan voelen en je zal gevoel krijgen voor goede dagen op de beurs en slechte dagen. Beleggen voor beginners is toe te spitsen in meerdere vormen en varianten en bij elk van die vormen komt een andere manier van aanpak aan bod. Maar ook het te nemen risico verschilt van manier tot manier en variant tot variant.

Varianten van beleggen voor beginners

Wil je succesvol beginnen met beleggen zijn deze vier vormen een goede start: beleggen voor dividenduitkering, penny stocks, daytrading en beleggen op koerswinst. Het minste risico loop je bij dividendbeleggen, omdat wisselende koersen niet van belang zijn en je vooral je dividend wil binnen halen. Aandelen met hoog dividend zijn erg populair, omdat ze kunnen zorgen voor een continu terugkerend inkomen per maand. Koerswinsten kun je als doel hebben als je aandelen laag koopt en verkoopt bij een hogere koers. De techniek die erbij hoort moet je jezelf zien eigen te maken door het gewoon te doen en vooral door erover te blijven studeren en leren. Daytrading is al wat risicovoller, omdat je heel gericht op koersverschillen in probeert te spelen en winst maakt als je veel geld inzet. Beleggen in penny stocks is ook risicovoller, maar kan voor mooie winsten zorgen. Bij penny stocks beleg je in aandelen die heel goedkoop zijn en daardoor ook heel volatiel zijn gedurende korte momenten.

Beleggen en risico’s

Zoals gezegd loop je bij elke vorm van beleggen een bepaald risico loopt. Hierbij laten we tal van risicovollere beleggingsinstrumenten zoals cfd’s en hefbomen nog buiten beschouwing, omdat je daar echt ervaring voor moet hebben. Het minste risico loop je bij beleggen in dividend, al zullen ervaren en geoefende beleggers ook risico’s van andere producten goed in kunnen schatten. Altijd bestaat de kans dat je inleg vermindert. Wees gerust, al je geld verliezen kan alleen als een fonds verdwijnt omdat een bedrijf gesloten wordt of failliet gaat. Zoiets zie je doorgaans wel aankomen en dan is het risico op die manier af te wenden. Toch luidt ons advies om enkel vermogen te investeren dat je op korte termijn niet nodig denkt te hebben en met jezelf afspraken te maken over de limiet.

Kun je zelf beleggen?

Mogelijk is het geval nu dat je twijfelt over zelf gaan beginnen met beleggen of je geld te laten beleggen door de bank. We vinden het belangrijk om eerlijk te zijn over dat laatstem net als vrijwel alle beleggingsdeskundigen . Wil je geld verdienen aan beleggen, is het niet aan te raden om je geld in ene gedeeld fonds te investeren van een vermogensbeheerder. De meeste verdiensten blijven bij de bank achter en vermogensbeheerders rekenen vaak hoge commissies, waardoor er aan het einde van de rit maar weinig op jouw rekening wordt bijgeschreven. Beleg lekker zelf je geld en neem hier de tijd voor. Beleg eens 100 euro en zie wat er gebeurt als je in fondsen en aandelen handelt. Zodoende ben jij de baas over de aandelen en fondsen in je portefeuille en hoef je je winst niet te delen.