Home

Crypto kopen

Crypto training

Avalanche

Solana

Beleggen voor beginners

De Solana crypto

Solana crypto krijgt steeds meer de aandacht van experts in crypto op blogs en sociale media. Dit is verklaarbaar omdat Solana een goed doordachte cryptocurrency is met haar eigen digitale valuta, de SOL. Solana is door bekende techneuten ontwikkeld in Zwitserland een eigen netwerk (blockchain). Deze beroemde blockchain kan wat de blockchain van andere munten, zoals Ethereum, niet kan: razendsnel transacties maken. Mede daardoor heeft Solana zich bewezen en mag Solana beschouwd worden een zeer serieuze speler op de cryptomarkt. In dit artikel vertellen we je alles over Solana, de coin, het netwerk en wat we mogen verwachten.

Solana blockchain

De Solana blockchain, het Solana platform is geliefd en populair. Dat komt vast en zeker omdat SOL Solana een ernstig probleem heeft opgelost dat lange tijd gespeeld heeft. Om dat probleem duidelijk te illustreren kijken we even naar de blockchain van Ethereum (ETH). Handelingen op dit platform duren lang en kosten bovendien zeer hoge vergoedingen (fees). Kleine transacties kosten gigantisch veel geld en daarmee maakt Ether zich ongeloofwaardig. Dit schiet haar doel voorbij. De koers van ETH was hoog, maar de onderliggende techniek werd steeds minder gebruikt. Terwijl het in crypto land van cruciaal belang is om veilige, snelle en goedkope transacties te kunnen doen. De nieuwe blockchain van Solana rekent definitief en hardhandig af met hoge kosten en trage transacties. Op de blockchain kunnen meer dan 700.000 transacties in een seconde worden verricht. En die snelheid kost feitelijk niets. Dat wordt gezien als een groot voordeel van Solana en daardoor worden er steeds weer nieuwe projecten gelanceerd op Solana’s netwerk.

Solana projecten

De blockchain van Solana SOL is nog steeds groeiende. Almaar meer online bedrijven regelen hun transacties via de blockchain van Solana, vanwege de snelle transacties en de uiterst goedkope fees. Er zijn al honderden projecten gelanceerd op de blockchain. Meer projecten staan zelfs te wachten. Bekende en succesvolle projecten op de Solana blockchain zijn Solchicks, Star Atlas, Mango Markets en Solice. Elk voor zichzelf mooie, grote en veelbelovende projecten die goed gedijen op de blockchain van Solana. Iedereen die reikhalzend zoekt naar nieuwe kansen op de cryptomarkt moet zich zeer zeker verdiepen in het platform van Solana.

SOL van Solana

SOL is de token achter de Solana blockchain. De digitale munt waarmee je transacties op het netwerk doet. De SOL wordt op vrijwel alle beurzen verhandeld, zoals op Bitvavo, Binance en Crypto.com. Met SOL kun je drie dingen doen, namelijk de volgende.

Stake SOL

Iedereen die zijn SOL wil staken, wordt daar goed voor beloond. SOL betaalt stakers nog meer SOL. Een mooie weg om aan Solana te verdienen zonder er iets voor te doen.

Beleggen

De token is ook de coin waarmee je het makkelijkst kunt beleggen in projecten op de Solana blockchain.

SOL als stemrecht

SOL bezitters kunnen stemmen op projecten in de community.

Conclusie over Solana

Solana is een zeer geslaagde crypto met een goed ontwikkelde blockchain. Solana SOL deed iets dat andere cryptocurrencies niet voor elkaar kregen. De blockchain inzetten voor razendsnelle transacties tegen geen kosten. Dat feit trekt natuurlijk heel wat nieuwe projecten aan. Solana SOL zal zeker en vast een belangrijke rol gaan spelen in crypto. Denk aan de metaverse waar zoveel over gesproken wordt, maar ook aan NFT’s en web 3.0. Dat zijn mooie projecten waarin Solana SOL al een bepalende rol speelt.